5 regels voor een klassiek horloge - Mustafa Yavuz Horloges
268
single,single-post,postid-268,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Mustafa Yavuz horloges

5 regels voor de klassieke horloges

5 regels voor de klassieke horloges

Bij Mustafa Yavuz Huizen geven wij alle soorten horloges evenveel aandacht. Bij sommige outfits hoort een modern horloge, bij sommige outfits een klassiek horloge. Vandaag gaan wij kijken naar de klassieke horloges. Want, waar moet een horloge aan voldoen voordat het echt een goed klassiek horloge is? We gaan het bekijken.

 

De 5 regels volgens Mustafa Yavuz Huizen

 

De wijzerplaat is standaard en monochroom

Belangrijk bij een klassiek horloge is dat het model redelijk standaard moet zijn. Vooral in de wijzerplaat is dat het geval. Dit betekent dus geen overbodige opties. Als het kan, mag er een motief geplaatst worden, maar verder niet veel. Dit houdt het horloge klassiek en voorkomt dat het een technisch hoogstandje wordt. Binnen het uurwerk mag op de wijzerplaat met bepaalde aspecten wel wat gedaan worden. Hierover komt later meer.

 

Des te dunner, des te beter

Bij Mustafa Yavuz Horloges vind wij dit zeer belangrijk. Steeds meer mensen willen met een horloge aankomen die veel te groot voor hun pols is. Zij denken dat het macht en klasse uitstraalt. Dit is echter niet de waarheid. Vooral bij een klassiek horloge, is het van belang dat de kast maximaal acht millimeter dik is.

 

Een horloge kan wel gecompliceerd zijn

Dit kan tegenstrijdig overkomen met de eerste regel, maar dat is het niet. Er is namelijk een verschil tussen technische hoogstandjes die verwerkt zijn in de wijzerplaat, of klassieke aspecten. Een voorbeeld hiervan is de dag- en nachtindicatie tussen de urenindicatie. Dit is namelijk amper zichtbaar, maar maakt het horloge wel net even vollediger.

 

Het bandje? Leer!

Dit vinden wij bij Mustafa Yavuz horloges ook niet geheel onbelangrijk. Het bandje van een klassiek horloge is altijd van leer. Het soort leer dat je gebruikt, maakt niet uit.

 

Een te groot horloge is een no go

Tot slot de grootte van het horloge. Een beetje hetzelfde als bij de dikte, denken wij bij Mustafa Yavuz Huizen dat een groot horloge niet per definitie mooier is. Een klassieke horloge hoeft niet groter te zijn dan 40 millimeter.

Ik hoop dat dit artikel je wat geleerd heeft over klassieke horloges. Interesse in meer van mijn artikelen? Bekijk snel Mustafa Yavuz Zeewolde en Mustafa Yavuz Huizen!

Geen reactie's

Geef een reactie